Varustelista retkelle 

(n. 2 yötä)

Tämä varustelista on esimerkki muutaman yön retkille/vaelluksille tarvittavista tavaroista ja tähän voi tulla retkikohtaisia lisäyksiä.

Isommille leireille on yleensä omat varusteluettelonsa.

Kaikki varusteet tulisi pakata vesitiiviisti. Vesitiivisti voi pakata laittamalla rinkkaan ison jätesäkin tai pakata kaikki vaatteet eri muovipusseihin.

Varustelista n. 2 yön retkelle:

HUOM! Jokainen partiolainen pakkaa ja kantaa reppunsa itse. Retkelle EI TARVITSE ottaa puhelinta tai muuta elektronista laitetta mukaan. Ne häviävät ja menevät rikki helposti. Mukana on aina johtaja, jonka tavoittaa puhelimitse.

Varusteiden osto

Retkeilyvarusteita myyvät mm. Scandinavian Outdoor ja sen nettikauppa (virallinen partiokauppa), Partioaitta (ja Partioaitta Outlet Porttipuistossa). Lisäksi urheilukaupoista löytyy joitakin retkeilyvarusteita. Scandinavian Outdoor myönää partion jäsenkortilla 10% alennusta, jopa alennetuista hinnoista. 

Partiotavarat, kuten partiopaita sekä merkit löytyvät ainoastaan Scandinavian Outdoorin valikoimista, ja niistä ei myönnetä alennuksia (ovat jo "partiohintaan").

Käytä hyväksesi myös Erämetsojen Facebook-sivua tai WhatsApp-ryhmää (jäsenet ja jäsenten vanhemmat) ja kysele löytyisikö joltakin tarvitsemiasi varusteita käytettynä. Myös omaan johtajaan kannattaa olla yhteydessä jos varusteasioista on kysyttävää. 

Facebookissa on myös Partiokirpputori-ryhmä, josta voi yrittää löytää käytettyjä retkivarusteita.