Tapahtumakalenteri

Tsekkaa infokirje kesän ja alkusyksyn 2024 tapahtumista täältä! 

Tälle sivulle listataan EME:n tulevia tapahtumia. Tapahtuman kuvauksessa on ilmoitettu ikäkaudet, jolle tapahtuma on suunnattu. Pääset ilmoittautumaan tapahtumaan tapahtuman ilmoituksen yhteydessä olevasta kuksalinkistä tai erillisten ohjeistuksen mukaan. 

Kesän 2024 koloillat☀️

Kesän aikana pidetään muutama kaikkien tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten kolohengailuilta. Kesän kolohengailut ovat lippukunnassa uusi kokeilu, jolla pyritään luomaan ystävyyttä yli ryhmien rajojen ja tarjoamaan lisätukea johtamiseen sekä omien partiotaitojen kehittämiseen kaikille halukkaille. Illoissa on kaikille tarjolla pelejä ja mahdollisuus harjoitella esim. EA:ta, trangiaa, solmuja, vanhoja kisatehtäviä yms. oman kiinnostuksen mukaan. 


Johtajaikäiset pääsevät lisäksi halutessaan suunnittelemaan oman ryhmän syksyä, retkiä ja leirien ohjelmaa porukalla. Siellä on aina ainakin lippukunnanjohtaja Ella auttamassa/seurana. Etenkin uudet johtajat (ja muutkin halukkaat) pääsevät näissä halutessaan rauhassa opettelemaan kuksan käyttöä, partio-ohjelmaa, yms. perusjuttuja tulevan johtajauransa tueksi. Kerro mikä kiinnostaa niin mä autan! Lisäksi aina on tarjolla mehua🙂


Kesän koloiltojen ajankohdat:

to 11.7. klo 18-20

ti 23.7. klo 18-20

to 8.8. klo 18-20


Koloiltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja paikalle voi tulla sellaiseksi ajaksi kuin hyvältä tuntuu. Myös ei-partiolaisen kaverin saa ottaa mukaan. Tervetuloa!💛 - Ella

Partiokannuksen pohjoismainen Nordtreff -kesäleiri 29.6.-6.7.

Tiesitkö, että Vantaan partiokannuksella on pitkät perinteet pohjoismaisessa yhteistyössä? Joka neljäs vuosi järjestetään Vantaan ystävyyskaupunkien Ruotsin Huddinge, Norjan Askim ja Tanskan Lyngby välinen partioleiri. Tänä kesänä leiri järjestetään Norjan Nordtagen Scoutsenter -nimisessä leirikeskuksessa noin 30 min ajomatkan päässä Oslosta pohjoiseen. Tämä vuoden teemana jännittävä "To Space!" eli suomeksi "Avaruuteen!" Mitä se tarkoittaa? Tule ottamaan selvää.

Leirille odotetaan noin 200-osallistujaa neljästä eri maasta. Kaikki yli 11-vuotiaat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan leirille ja myös sitä nuoremmat vanhempien kanssa! Leiri on täysin englannin kielinen. 

Lue lisää täällä! 

Ilmoittaudu mukaan täällä! 

Pohjoismaisissa tapahtumissa luodaan perinteisesti pitkiä ja rakkaita ystävyyssuhteita

Piirileiri Kimara 26.7. - 3.8.2024

Erämetsot osallistuu Pääkaupunkiseudun partiolaisten kesän 2024 piirileirille Kimaralle yhdessä lukuisten muiden alueen lippukuntien kanssa. Olethan sinäkin mukana edustamassa erämetsoja? Ilmoittautuminen on nyt auki!

Ilmoittautumisohjeet ja linkin löydät täältä! 

Johtaja, muista hommata itsellesi leiriltä mieleinen pesti ajoissa!

Lue lisää leiristä täältä.

Aikuispartion vaellus Islannissa 29.7.-3.8.

Lippukunnan aikuiset lähtevät heinä-elokuun vaihteessa 2024 vaeltamaan Islannin auringon alle. Mukaan ovat tervetulleita aikuiset (yli 22 v) mielellään aiempaa partio-/eräilytaustaa omaavat henkilöt. 

Mikäli kiinnostuit, voit olla yhteydessä aikuispartion vetäjään Mari Suomelaan (mari.suomela@erametsot.net).

Lippukunnan avoin retki 31.8.-1.9. kolon takana lammella


Partio alkaa 19.8. alkavalla viikolla. Pian sen jälkeen pidetään koko lippukunnan yhteinen Avoin retki, joka toimii lippukunnan yhteisenä uuden partiovuoden juhlistuksena. Lauantaina retkelle kokoontuvat vasta tarpojat ja sitä vanhemmat rakentamaan tapahtuma-aluetta yhdessä. 


Avoimen retken pääpäivä on sunnuntai (1.9.), jolloin alueella on kaikille kiinnostuneille tarjolla erilaisia partioteemaisia rasteja. Sunnuntaina paikalle ovat lämpimästi tervetulleita myös sudenpennut ja seikkailijat. Nuorimmille osallistujille toivotaan mukaan huoltajaa. Tule kokeilemaan ja tapaamaan samalla lippukunnan mukavaa johtajistoa! Sunnuntaina on myös mahdollista tukea lippukunnan toimintaa ostamalla esimerkiksi makkara tai lettu.


Tarpojilla ja sitä vanhemmilla on taas mahdollisuus yöpyä avoimella retkellä yhden yön ajan (la-su). Yöksi osallistuvilta toivotaan ilmoittautumista kuksassa, jotta osataan varata tarpeeksi telttapaikkoja ja ruokaa kaikille. Mukaan yhdeksi yöksi telttailuun sopivat varusteet. 

Ilmoittaudu yöpymään lammelle 31.8.-1.9. täällä! (tarpojat ja sitä vanhemmat) 

Viime avoimella retkellä vierailijat pääsivät kokeilemaan mm. jännittävää teltan sisään rakennettua pakohuonepeliä! Tule selvittämään mitä tänä vuonna on tarjolla :)

Andromeda 20.-22.9. (lippukuntaretki)

Tervetuloa Erämetsojen avaruusmatkalle Kiljavalle!


Tämän vuoden lippukuntaretkellä on jännittävä avaruusteema. Retki on suunnattu kaikille ikäkausille. Lippukuntaretkellä majoitutaan sisätiloissa. Viikonlopun aikana kaikki avaruusmatkaajat pääsevät tutustumaan useisiin aurinkokuntamme planeettoihin ja kokeilemaan erilaista avaruusteemaista ohjelmaa niin sisällä kuin ulkonakin. Ohjelmassa huikea avaruusmatka läpi aurinkokunnan planeettojen, pidä tiukasti kiinni ja nauti maisemista! Myös avaruusaluksen kannella tapahtuu!


Avaruusalus lähtee Tikkurilan urheilutalolta perjantaina 20.9. klo 18:00. Olethan ajoissa paikalla! Alus ei odota. Saavumme takaisin Tikkurilaan sunnuntaina klo 15.


Retken hinta (sis. majoitus, matkat, ruoka, ohjelma). Maksun voi suorittaa Mobilepaylla numeroon 30050. Kirjoitathan viestiksi "lähtijän nimi + lippukuntaretki". Maksu tulee suorittaa 18.9. mennessä. 

Jos haluat maksaa retkimaksun käteisellä, olethan yhteydessä avaruusaluksen lentoemäntään Jenniin (040 704 1161, jenni.kovanen@erametsot.net).


Ilmoittaudu mukaan retkelle täällä! 

Lippukuntaretkellä majoitutaan Kiljavan modernissa Kassu -nimisessä rakennuksessa!

Kuva: https://partiokampat.fi/kiljava/kassu/ 

Kuksan tapahtumakalenterista voit ilmoittautua suoraan tapahtumiin. Ohje tapahtumailmoittautumiseen Kuksan kautta löytyy täältä.

Jos käytät mobiililaitetta, avaa tapahtumakalenteri omaan ikkunaan tästä.