Partioasu ja lippu

Erämetsojen partiohuivi

Lippukunnan huivi on pohjaväriltään tummanvihreä, ja kärkikolmiota koristaa upea brodeerattu metson kuva. Huivin reunassa kulkee hopeanvärinen koristenauha. 

Erämetsojen partiohuivin saa antaessaan partiolupauksen lippukunnan joulu- tai kevätjuhlassa. Perhepartio Minimetsot käyttää omaa perhepartiolaishuiviaan, joka tehdään kokouksissa.

Erämetsojen huivin on suunnitellut Erämetsojen ensimmäinen lippukunnanjohtaja Hanna Keskinen.

Erämetsojen partiohuivin saa annettuaan partiolupauksen lippukunnan joulu- tai kevätjuhlassa.

Partiohuivia tulee käyttää aina partiossa ollessa viikoittaisista kokoontumisista leireihin ja tapahtumiin. Partiohuivi rullataan pitkän sivun ympäri siististi ja solmitaan esimerkiksi merimiessolmulla. ”Sudarihuivi” tarkoittaa epäsiististi kaulalla avonaisena retkottavaa partiohuivia, sillä monella sudenpennulla (sudari) ei huivi tahdo pysyä vauhdissa mukana.

Lippu 

Lippu noudattaa huivin kanssa samaa symboliikkaa. Se kulkee mukana paraateissa, leireillä ja muissa edustustapahtumissa. 

Lisäksi lippukunnalla on oma kyltti, joka kulkee usein lipun mukana erityisesti paraateissa ja suuremmilla leireillä. 

Partioasu

Partioasuun kuuluu huivin lisäksi sininen partiopaita ja tummat housut tai hame tai tytöillä partiomekko. Partiopaita on suotavaa olla jokaisella seikkailijalla ja sitä vanhemmalla. Sudenpennuille partioasuksi käy tummansininen collegepaita, joita saa esimerkiksi Scandinavian Outdoorista.

Partiopaitaa tulee käyttää joulu- ja kevätjuhlassa, sekä muissa tapahtumissa joissa siitä erikseen mainitaan. Leireillä ja retkillä partiopaitaa käytetään joka aamu lipunnostossa.

Paitaan ommellaan taito-, ikäkausi- ja tunnusmerkit itse. Merkkien paikat paidassa löytyvät alta sekä liitteenä olevasta dokumentista. 

Lyhythihaisen partiopaidan ja partiomekon merkkiohje, sekä ikäkausikohtaiset merkkiohjeet löytyvät Suomen Partiolaisten virallisesta merkkiohjeesta täältä.

Varusteiden osto

Retkeilyvarusteita myyvät mm. Scandinavian Outdoor ja sen nettikauppa (virallinen partiokauppa), Partioaitta (ja Partioaitta Outlet Porttipuistossa). Lisäksi urheilukaupoista löytyy joitakin retkeilyvarusteita. Scandinavian Outdoor ja Partioaitta myöntävät partion jäsenkortilla 10% alennusta, jopa alennetuista hinnoista. 

Partiotavarat, kuten partiopaita sekä merkit löytyvät ainoastaan Scandinavian Outdoorin valikoimista, ja niistä ei myönnetä alennuksia (ovat jo "partiohintaan").

Käytä hyväksesi myös Erämetsojen Facebook-sivua ja kysele löytyisikö joltakin tarvitsemiasi varusteita käytettynä. Myös omaan johtajaan kannattaa olla yhteydessä jos varusteasioista on kysyttävää. Facebookissa on myös Partiokirpputori-ryhmä, josta voi yrittää löytää käytettyjä retkivarusteita.

Kaikki uudet varusteet kannattaa nimikoida, jotta ne on leirin päätteeksi mahdollisimman helppoa palauttaa omistajilleen. Kannattaa uskoa...

Särmiä erämetsoja edustamassa Finnjamboree Kajolla kesällä 2022.