Ikäkaudet ja ryhmät

Syksyn 2024 ryhmien kokousajat on julkaistu! Ensi syksynä lippukunnassa aloittaa peräti yhdeksän ryhmää, joista kaksi ovat aivan uusia. Käy katsomassa kokousajat ja ilmoittaudu mukaan! 

Erämetsoissa viikoittainen toiminta koostuu sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien kokouksista. Lisäksi samoajat kokoontuvat kahden viikon välein ja perhepartio kuukausittain. Aikuisten partiotoiminta kokoontuu toiveiden mukaan epäsäännöllisesti.

Mikäli koet paloa ihanien pienten partiolaisten kanssa toimimiseen kerran viikossa noin tunnin verran, vinkkaa siitä meille! Ryhmän ohjaamista tai saa tulla kokeneiden vetäjien seuraan myös seuraamaan kertaluontoisesti erikseen sovittaessa. Aiempaa kokemusta ei vaadita.

Johtajisto kattaa kaikki samoajista ylöspäin riippumatta siitä, toimiiko jonkun ryhmän johtajana vai ei.

Miten mukaan? 

Sudenpennut (7-9 v)

Sudenpennut eli sudarit ovat 7-9 -vuotiaita innokkaita ja ahkeria partiolaisia, joiden ryhmiä ohjaavat kokeneet pitkän linjan partiolaiset sekä partioon vasta hiljattain liittyneet lasten vanhemmat. 

Sudenpennut käyvät retkillä ja osallistuvat lippukunnan sekä pääkaupunkiseudun partiolaisten tapahtumiin.

Lippukunnassamme toimii kaudella 2024-2025 kolme sudenpentulaumaa. Sudenpennut noudattavat sudenpentujen partio-ohjelmaa, johon kuuluu paljon erilaisia taitomerkkejä. 

Kysy rohkeasti lisää sudenpentuluotsilta Vesalta!

sudenpennun aloitusmerkki

Partiopandat (2015 syntyneet)

Uusi ryhmä (2015, 2016 ja 2017 syntyneet)


Seikkailijat (10-12 v)

Seikkailijat ovat 10-12-vuotiaita reippaita partiolaisia. Lippukunnassamme toimii kaudella 2023-2024 kaksi seikkailijajoukkuetta. Joukkueita johtavat joukkueenjohtajat eli sammot. Sammot ovat usein juuri ryhmänohjaajakurssilta valmistuneita samoajia. Seikkailijat suorittavat seikkailijoiden partio-ohjelman mukaisia ilmansuuntia.

Seikkailijoiden ilmansuunnat

Siniset salamat (2014-syntyneet)

Metsäsudet (2014-syntyneet)

Partiosudet (2013-syntyneet)

Tarpojat (12-15 v)

Tarpojat ovat 12-15-vuotijaita partiolaisia, jotka suorittavat Suomen partiolaisten partio-ohjelman mukaista tarpojaohjelmaa. 

Erämetsoissa tarpojien ohjelma poikkeaa hieman tavallisesta, sillä tarpojat pääsevät oman ikäkautensa ohjelman lisäksi tutustumaan samoajien maailmaan kerran kuussa pidettäviin samoajien kokouksiin ja suorittavat johtamisharjoituksia eri sudenpentujen ja seikkailijoiden kokouksissa.

Erämetsoissa toimii kaudella 2023-2024 kolme tarpojaryhmää.

Tarpojat suorittavat tarppoja, joita löytyy viisi erilaista!

Uusi ryhmä (2012 syntyneet)

Tulipuut (2012-syntyneet)

Barbapapat (2012 syntyneet)

Samoajat (15-17 v)

Samoajat eli lippukunntamme ilo  ja ylpeys ovat 15-17-vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat koko ikäkautensa voimin noin kerran kuussa tai useammin.

Samoajat järjestävät omaa ohjelmaansa pitkälti omien toiveidensa pohjalta. Aiempia projekteja ovat olleet hyväntekeväisyyskeräys Ukrainan avuksi, matka Portugaliin ja viikonloppuvaellus Repovedellä.

Erämetsojen samoajatoiminta on aktiivista ja ryhmä kasvaa koko ajan. Tervetuloa mukaan kokeilemaan!

Samoajaluotsina toimii Sara Suomela (sara.suomela@erametsot.net

Samoajan hihamerkki

Vaeltajat (18-22 v)

Vaeltajat ovat 18-22-vuotiaita partiolaisia. Vaeltajat osallistuvat aktiivisesti lippukunnan toiminnan pyörittämiseen, sekä osallistuvat keskenään esimerkiksi tapahtumiin ja kilpailuihin. 

Vaeltajien määrä kasvaa Erämetsoissa syksyllä. Todennäköisesti myös jonkinlainen ohjelma starttaa samalla!

Vaeltajan hihamerkki

Aikuiset (yli 22 v)

Aikuisiksi luokitellaan yli 22-vuotiaat partiolaiset. 

Kun "aikuistuu", ei se suinkaan tarkoita sitä, että partiosta olisi jäätävä pois. Sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa partioon liittyä myös aikuisena - vaikkei koskaan olisi partiossa ollutkaan!

Erämetsoissa toimii aktiivisesti parikymmentä aikuista, jotka jakavat tietotaitoaan nuoremmille ja osallistuvat itse toimintaan mahdollisuuksiensa mukaan. Moni aikuinen toimii esimerkiksi sudenpentujohtajana tai käy auttamassa tuuraajana kokouksissa tai lisäapuna retkillä ja tapahtumissa. Halutessaan voi myös esimerkiksi lähteä mukaan hallitukseen tai ottaa itselleen muun vastuupestin. Meiltä löytyy jokaiselle mieleistä tekemistä! Kesällä 2024 lippukunnan aikuiset ovat lähdössä vaeltamaan Islantiin.

Aikuiset, kuten koko johtajisto, käyvät kursseilla ja koulutuksissa pärjätäkseen pestissään. Aikuisina partioon tulevat voivat osallistua esimerkiksi päivän kestävälle Tervetuloa partioon -kurssille tai ikäkausi-iltaan, jossa kerrotaan tietyn ikäkauden toiminnasta ja sen tavoitteista. Kuten kaikilla muillakin johtajilla, paras ja ensimmäinen tuki on oma johtajapari sekä muu johtajisto, joka auttaa ja rohkaisee eteenpäin. Tervetuloa mukaan!
Perhepartio Minimetsot 

(alle 7 v + vanhemmat)
Perhepartiolaiset ovat Erämetsojen nuorin kokoontuva ryhmä, jossa alle kouluikäiset lapset pääsevät kokeilemaan partiota yhdessä vanhempien kanssa. Minimetsoilla on oma erämetsojen huivista inspiraatiota saanut itse askarreltu huivi, jossa näkyy jokaisen minimetson oma kädenjälki (kirjaimellisesti). 

Perhepartiolaiset saavat osallistua retkille ja tapahtumiin kun omat vanhemmat ovat mukana. Partio ei harrastuksena virallisesti tarjoa ohjelmaa alle kouluikäisille, joten perhepartion toiminta on paljolti ryhmään osallistuvien itse ideoimaa ja toiveiden mukaista. 

Tapaamisia noin kerran kuussa Kololla ja Kolon lähimaastoissa Ristipurossa.

Uusille perheille on kaudella 2023 tilaa! Toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita vierailemaan perhepartion kokouksissa. 

Hinta: 15 € / kausi / perhe (hinnasta lisätietoa perhepartion laajemmassa infopaketissa alempana!

Minimetsojen yhteyshenkilönä toimii ohjelmavastaava Kari Ranta (kari.ranta@erametsot.net)

Perhepartion infopaketti

Perhepartio kokoontuu noin kuukausittain Kololla tai kolon ympäristössä


Perhepartion hinta:

Lisätietoja perhepartiosta yleisesti täällä!