Erämaja

Lippukuntamme kämppä Erämaja sijaitsee Sipoon ja Porvoon rajamailla. Erämajan pihapiirissä on kolme majoitusrakennusta, itse Erämaja-mökki, Metsolan laavut ja kota. Lisäksi pihapiiriin kuuluu useita varastorakennuksia ja vanha sauna (ei käytössä). 

Keittiökatoksena toimii Erämuru, joka on täysin varusteltu. Erämajalla on kaivo, jonka vettä voi hyödyntää esim. tiskivetenä tai käsien pesuun. Juomavesi suositellaan tuomaan kaupungista. 

Erämajalla ei (vielä) ole sähköjä tai kunnollista peseytymismahdollisuutta. 

Erämajaa ja muita rakennuksia vuokrataan partiolaisille ja muille toimijoille. 

Majalle lähtiessä tulee aina olla mukana Erämaja-salkku, joka sisältää kämpän ja muiden pihapiirin rakennusten avaimet sekä muita hyödyllisiä tarvikkeita kämppäretkeilyyn. 

Erämajan ja laavun varauskalenteria pitää Joppe Ranta (joppe@wildrover.org)

Ajo-ohjeet kololta Erämajalle:Erämaja


Lippukunnan kämppään Erämajaan mahtuu mukavasti 20 hlö. Majoittuminen tapahtuu kahdella laverilla. 

Maja on varusteltu pöydillä, penkeillä ja kaminalla. Kämpässä on sisällä puuta kaminan lämmittämiseen (tulee täyttää käynnin jälkeen). 

Majassa ei ole sähköjä. Erämajasalkussa tulee mukana pari kirkasta valoa iltoja varten. 
Erämuru


Erämuru on Erämajan vieressä sijaitseva keittiökatos. Erämuru on jokaisen leirin sydän, jossa valmistuu ruoka ja jonka läheisyydessä oleviin pöytiin kokoonnutaan niin syömistä kuin yhteisohjelmiakin varten. 

Katoksesta löytyy astioita, kattiloita ja ruoanlaittovälineitä. Kuivaruoka-aineille löytyy keittiökatoksesta kannellisia muovilaatikoita ja kaappi niiden säilytystä varten. Ruoka valmistetaan kaasulla toimivilla keittimillä. 

Erämurun toinen sivu on tarkoitettu ruoan tarjoiluun ja ruokapöytien puoleinen sivu tiskilinjastoksi. Pihapiirin kaivon vesi on sopivaa tiskaamiseen ja käsien pesuun. Juotava vesi tulee tuoda kanistereissa kaupungista. 

Erämuru kuuluu Erämajan varaukseen. 
Metsolan laavutLaavut sijaitsevat hieman kauempana majasta kukkulan päällä. Se toimii mukavana illanviettopaikkana vanhemmille partiolaisille pienempien jo mentyä nukkumaan. 

Laavuilla majoittuu mukavasti noin 20 henkilöä. Laavuilta löytyy omia polttopuita, pöytiä istumiseen ja huussi. Kahden laavun välissä on nuotiopaikka illanviettoa varten. 

Laavun voi varata erikseen.
Kota


Kota toimii mukavana illanviettopaikkana pihapiirin ytimessä. Keskellä kotaa on tulisija ja ritilä. Kodassa on aina valmiina pieni määrä polttopuita. Käyttäjän tulee täydentää puita kotaan oman kulutuksensa mukaan. 

Kodan sivuille on asetettu penkit, joille mahtuu kerralla istumaan isompikin porukka. 

Kota kuuluu Erämajan varaukseen.