Partiohuivi ja -paita

Partiohuivi

Erämetsojen partiohuivin saa annettuaan partiolupauksen lippukunnan joulu- tai kevätjuhlassa.

Erämetsojen huivi on vihreää kangasta oleva kolmio, jonka lyhyillä sivuilla on hopeinen koristenauha. Kärkikolmiossa komeilee musta metso. 

Partiohuivia tulee käyttää aina partiossa ollessa viikoittaisista kokoontumisista leireihin ja tapahtumiin. Partiohuivi rullataan pitkän sivun ympäri siististi ja solmitaan esimerkiksi merimiessolmulla. ”Sudarihuivi” tarkoittaa epäsiististi kaulalla avonaisena retkottavaa partiohuivia, sillä monella sudenpennulla (sudari) ei huivi tahdo pysyä vauhdissa mukana.

Partioasu

Partioasuun kuuluu huivin lisäksi sininen partiopaita ja tummat housut tai hame tai tytöillä partiomekko. Partiopaita on suotavaa olla jokaisella seikkailijalla ja sitä vanhemmalla. Sudenpennuille partioasuksi käy tummansininen collegepaita, joita saa esimerkiksi Scandinavian Outdoorista.

Partiopaitaa tulee käyttää joulu- ja kevätjuhlassa, sekä muissa tapahtumissa joissa siitä erikseen mainitaan. Leireillä ja retkillä partiopaitaa käytetään joka aamu lipunnostossa.

Paitaan ommellaan taito-, ikäkausi- ja tunnusmerkit itse. Merkkien paikat paidassa löytyvät alta sekä liitteenä olevasta dokumentista. 

Lyhythihaisen partiopaidan ja partiomekon merkkiohje, sekä ikäkausikohtaiset merkkiohjeet löytyvät Suomen Partiolaisten virallisesta merkkiohjeesta (linkki) tai tämän sivun alhaalta dokumenteista.


Sudenpennut 

Kololla on myynnissä vanhoja Sopulit/Simometsot-sudenpentucollegepaitoja Erämetsojen merkillä varustettuna, joita myydään pois varastosta 5e hintaan. Paitoihin on käsin ommeltu Erämetsojen merkki, jonka saa myös helposti irrotettua, jos merkki on ommeltu epäsiististi. Paitoja on saatavilla pääasiassa kooissa 128, 134 ja 140 cm.

Ċ
Martina Ikonen,
12.6.2016 klo 4.07
Ċ
Martina Ikonen,
12.6.2016 klo 4.03