Tietopaketti‎ > ‎

Mitä partio maksaa?

Tälle sivulle on kerätty eri maksut, joita partioharrastuksesta koituu. Kaiken kaikkiaan kyseessä on aika halpaa hupia!

Suomen partiolaisten jäsenmaksu

Maksuista se tärkein. Noin 60 euron suuruinen maksu on kalenterivuosittainen, vuonna 2017 62,50 euroa. Perheen muut alle 17-vuotiaat jäsenet maksavat alennetun jäsenmaksun, joka oli 45,50 euroa vuonna 2017. Suomen partiolaisten jäsenmaksulla saat oikeuden osallistua partiotoimintaan lippukunnissa sekä partiotapahtumiin. Maksuun sisältyy myös partiopiirimme Pääkaupunkiseudun partiolaisten jäsenmaksu, sekä If:n partiovakuutus. Jäsenetuna saat 10% alennuksen retkeilykaupoista, sekä Partio-lehden postissa sudenpennuille tarkoitetun Jälki-liitteen kera. Lisäksi partiolaisena saa Suomen Retkeilymajajärjestön jäsenedut käyttöönsä.

SP:n jäsenmaksu maksetaan aina syksyllä koko seuraavaksi kalenterivuodeksi. Syksyllä liittyvät uudet jäsenet eivät siis enää maksa kuluvan vuoden jäsenmaksua.


Lippukunnan liittymismaksu

Erämetsojen liittymismaksu on 20 euroa. Summalla katetaan partiohuivin hinta, sekä osa taitomerkeistä ja suorituskirjoista. Erämetsot ei kerää vuosittaista jäsenmaksua.


Retket ja leirit

Viikonloppuretket maksavat yleensä 5-15 euroa retken pituudesta ja sisällöstä riippuen. Kesä- ja muut leirit (n. 7-9 päivää) maksavat yleensä 100-200 euroa, lippukunnan omat leirit vähän vähemmän. Luonnollisesti myös nuorempien partiolaisten lyhyemmät leirit (n. 4 päivää) ovat halvempia.


Maksuvapautuksen anominen taloudellisista syistä

SP:n jäsenmaksusta voi ympäri vuoden anoa myös vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Lisää anomisesta täällä. Huomaathan, että vapautusta tulee hakea kuitenkin ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.

Lisäksi lippukunnalta voi hakea maksuvapautusta tai tukea maksuihin. Tuen anominen tapahtuu oheisella lomakkeella hyvissä ajoin ennen maksun määräpäivää (viimeistään noin kuukautta ennen). Anomuslomake palautetaan lippukunnanjohtajalle.

Maksuvapautus tai partiolaisen tukeminen rahallisesti tulee perustua perheen taloudelliseen tilanteeseen, joten kerrothan anomuksessasi näistä tarkasti.

ĉ
Martina Ikonen,
12.6.2016 klo 3.03