Roihu2016

Kesän 2016 suurleiri Roihu Evolla Hämeenlinnassa!


Pähkinänkuoressa:

·  Leiri 20.-28.7.2016, Evolla (lisäksi rakennus- ja purkuleirit johtajille)

·  17 000 leiriläistä, 1000 ulkomaalaista ja 3000 ei-partiolaista kaveria!

·  tarpojat ja sitä vanhemmat osallistuvat (2004 syntyneet ja vanh.), nuoremmille perheleiri mahdollinen

·  leirimaksu 225 euroa laskutetaan suoraan osallistujilta huhtikuussa 2016. Jälki-ilmoittautumisessa hintaan lisätään 30 euroa.

·  leirimaksuun voi anoa stipendiä taloudellisin perustein ilmoittautumisen yhteydessä (ilmon saa perua jos stipendiä ei myönnetä. Stipendirahasto on merkittävä, kannattaa hakea! :) )

·  ei-partiolaisen kaverin voi kutsua mukaan leirille

·  Ilmoittautumisen voi perua maksutta 31.3.2016 mennessä

·  kesätyö- ja kesälomatakuu (johtaja voi peruttaa ilmoittautumisensa maksutta 31.5.16 mennessä jos ei saa lomaa/vapaata leirin ajaksi)Ilmoittautuminen 

Osoitteesta http://roihu2016.fi/ilmoittaudu löytyy ilmoittautumislinkki Kuksaan. Ilmoittautumisessa käytetään PartioID-tunnuksia, alaikäisen partiolaisen kohdalla huoltajan tunnuksia. Ilmoittautumissivulla oikeasta yläkulmasta löytyy alasvetovalikko, josta leirille ilmoittautujaksi valitaan lapsi.


Jälki-ilmoittautuminen on auki 24.4. asti.


Leirimaksu ja stipendit

http://roihu2016.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/leirimaksun-rakenne


Leirimaksu on 220-240 euroa osallistujamäärästä riippuen. Maksut laskutetaan Roihun puolesta suoraan ilmoittautuneilta huhtikuun 2016 aikana. Jälki-ilmoittautumisessa hintaan lisätään 30 euroa.


Leirimaksuun on mahdollista saada tukea Roihulta stipendin muodossa. Hakemus täytetään ilmoittautumisen yhteydessä Kuksassa, ja stipendiä hakeneiden osalta ilmoittautuminen on ehdollinen stipendipäätöksen saamiseen saakka. Stipendin myöntämisen pääperusteena on kotitalouden taloudellinen tilanne, ja hakuprosessin yhteydessä asiasta kysytään tarkat tiedot. Kattavat tiedot ilmoittautumisesta ja hinnoista löytyy Roihun nettisivuilta. Koska Roihulle ei ole esimerkiksi sisaralennusta, Roihun projektiryhmä on painottanut stipendirahaston merkittävyyttä ja kannustanut hakemaan stipendejä. Stipendejä voi hakea 50e, 100e tai koko leirimaksun arvosta.


Rakennus- ja purkuleirit

Kun leiripaikalle saapuvat tuhannet leiriläiset, on paikalla tehty valmisteluita jo monen päivän ajan. Vastaavasti myös leiriajan päätyttyä purkuleiri huolehtii metsän palauttamisesta luonnonmukaiseen kuntoon. Rakennusleiri on 15.-19.7. ja purkuleiri 29.-31.7., ja niille tarvitaankin johtajia töihin. Rakennus- ja purkuleirit ovat osallistujille ilmaisia. Kannattaakin hyödyntää nopean ilmoittautujan etu: jos olet tulossa leirille koko ajaksi ja ilmoittaudut myös koko purkuleirille 24.1.2016 mennessä, saat leirimaksusta 20 € alennuksen!


Pestit

Samoajat toimivat leirillä pääosin leiriläisinä, heidän leiriajastaan vain noin 2 vuorokautta kuluu leiripestiin. Vaeltajilla leiripesti on oman halun mukaan joko puoliaikainen tia kokoaikainen. Aikuisilla pesti on kokoaikainen. Haluamaansa pestiä voi kysellä ennen ilmoittautumista mielenkiintoisen pestin vastuuhenkilöltä, ja niitähän riittää! roihu2016.fi/pestit -sivulla haetaan esimerkiksi robotiikan, arkeologian tai lypsämisen osaajia, tai jopa sinut voidaan pestata yhdessä työhön soveltuvan hevosesi kanssa! Jos sopivaa pestiä ei tähän hätään listasta löydy, voit ilmoittautumiseen kirjata pestitoiveesi, jolloin sinut ohjataan leiriorganisaation puolesta johonkin pestiin.


Vierailupäivä

... on sunnuntaina 24.7. Tällöin kummit ja mummit voivat tulla tervehtimään leirille vierailupäivämaksua vastaan. Monilta paikkakunnilta järjestetään varmasti edellisvuosien tapaan bussikyytejä, joita on suotavaa käyttää erittäin rajallisen parkkitilan vuoksi. Lisätietoa vierailupäivästä tulee myöhemmin leirikirjeissä suoraan osallistujille.


Kesätyötakuu ja kesälomatakuu 

Roihulla on voimassa kesätyötakuu. Se koskee kaikkia niitä, joilla voi olla pesti leirillä, eli samoajia ja sitä vanhempia. Mikäli siis saat työtä leirin ajaksi, voit perua ilmoittautumisen maksutta toukokuun loppuun saakka. Kesätyöstä ilmoittaminen onnistuu täyttämällä Roihun nettisivuilta löytyvä lomake ja pyytämällä siihen tulevan työnantajan allekirjoituksen. Lomake tulee toimittaa paperiversiona projektitoimistolle: 

Roihu, Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter rf, 

Töölönkatu 55,

00250 Helsinki

tai skannata ja lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@roihu2016.fi.


Kesätyötakuu umpeutuu 31.5.2016. Työnantajan todistus tulee toimittaa tähän mennessä ohjeiden mukaisesti. Kesätyötakuun käyttämisestä on ilmoitettava mahdollisimman pian omalle Roihu-pestiesimiehelle sekä oman lippukunnan yhteyshenkilölle. Mikäli sinulla on jo työpaikka, mutta työnantajasi ei myönnä vapaata Roihun ajaksi, tämä takuu koskee myös sinua. Myös silloin työnantajatodistus tulee täyttää ja toimittaa toukokuun loppuun mennessä projektitoimistolle. 


Ei-partiolaiset ja Roihun erikoisuudet

Roihulle voi kutsua myös ei-partiolaisen kaverin kokemaan suurleiritunnelmaa. Ei-partiolaisen leirimaksu on saman suuruinen kuin partiolaisen. Jos 9 päivän leiri tuntuu pitkältä, voi kaveri osallistua myös vain muutamaksi päiväksi 31e suuruista päivämaksua vastaan. Roihulle on tulossa myös leirihotelli, jossa erillistä maksua vastaan aikuiset voivat majoittua telttapatjaa hieman mukavammissa oloissa.


Roihun verkkokauppa

...on auki osoitteessa http://store.roihu2016.fi/ . Valikoimaan tullee lisää tuotteita kevään mittaan, mutta nyt sieltä voi ostaa heijastimen ja t-paidan. Nämä voi tilata halutessaan myös ilmoittautumisen yhteydessä.


Ohjelma Roihulla

http://roihu2016.fi/leiriohjelma

Leiriohjelma tarkentunee myöskin kevään aikana, mutta huhu kertoo, että tarpojaohjelman teemat painottuvat hyvinvointiin, veteen, yrittäjyyteen, globaalikasvatukseen, elämyksiin sekä luovuuteen. 

Samoajaohjelma koostuu virvatulista, leiripestistä ja leiriaktiviteeteista. Samoajaohjelman teemoina ovat erä- ja luonto, elämys, hyvinvointi, luovuus ja partioaate, ja lisäksi tiedossa on mm. huonepakopeli, taiteiden yö ja moottorien pärinää.

Vaeltajaohjelman teemana ovat itsensä kehittäminen ja hyvinvointi, yhteisöt ja vaikuttaminen, sekä luonto ja erä. Leirin aikana järjestetään myös take away -aktiviteettejä, joita voi tehdä missä, milloin ja kenen kanssa tahansa. Tiedossa myös kovia puhujia, extremeyö sekä konkreettista kansainvälisyyttä.


Perheleiri

http://roihu2016.fi/perheleiri

Roihulle voivat osallistua nuoremmat partiolaiset oman perheensä kanssa. Tällöin he ovat perheleiriläisiä, ja tekevät perheleirin aktiviteetteja. Perheleiri vapauttaa työvoimaa leirin pesteihin tarjoamalla 3-6-vuotiaille lapsille päiväkodin ja yli 6-vuotiaille kouluikäisten ohjelmaa. Toimintaa järjestetään kuutena päivänä leirin aikana noin kello 9-16. Roihulle tuleva perhe voi halutessaan majoittua myös yhdessä lippukunnan kanssa. Toinen vaihtoehto on siis perheleiri Riehu, jossa illan hiljaisuus tulee hieman aiemmin ja meno on maltillisempaa. Lisäksi perheitä hemmotellaan luksustuotteilla, kuten lämpimillä suihkuilla ja ruoanlämmitysmahdollisuudella.Laittakaahan viestiä, jos on mitä tahansa kysyttävää Roihuun liittyen! 


Terveisin, 

Roihu-yhteyshenkilönne Mata sekä Erämetsojen leirilippukunnanjohtajat Nea ja Ronja